Recent comments

Breaking News

KAKO ZARADITI NA INTERNETU: Ne gubite vrijeme, pocnite odmah!!!





Napravite aplikaciju


Još jedan model koji ne zahteva puno novca.
Možete pisati programe ( ili se udružiti sa nekim ko zna programiranje, ako Vi imate ideju, ali ne i znanje ) za Windows, iOS, Android, Windows Phone…
Naravno, svaki put kada neko kupi Vašu aplikaciju, novac ide na Vaš račun.
A možete napraviti i web aplikaciju i naplaćivati mesečnu članarimu za korišćenje te aplikacije.
To je sjajan model jer Vam nisu porebni novi kupci svakog meseca kako biste ostvarili  zaradu,
već zarađujete od postojećih korisnika, iznova i iznova.
Freemium je veoma popularan model monetizacije u svetu igara i aplikacija.
Po izveštaju Distima, 76 odsto zarade Apple onlajn prodavnice aplikacija u SAD, a preko 90odsto u Aziji, dolazi upravo od korišćenja ove taktike.
U osnovi, Freemium aplikacije su besplatne, ali se određeni aspekti tokom korišćenja naplaćuju.
Dodatni sadržaji i funkcije otključavaju se u realnom vremenu kupovinom kroz aplikaciju.
 Na ovaj način se ruši barijera koju kod potencijalnih korisnika pravi inicijalna kupovina.
Takođe, deluje poštenije dozvoliti nekome da proba aplikaciju pre nego što se odluči da u nju uloži novac.
Sačekajte neko vreme, a kada se vaši korisnici naviknu na aplikaciju, ponudite im fiksnu cenu za pretplatu na mesečnom nivou.




Počnite da se bavite affiliate marketingom

Affiliate marketing, ili saradnički marketing, je vrlo jednostavan model za zaradu.
Proces je sledeći: napravite sajt/blog o određenoj oblasti,
 postavite saradnički link nekog proizvoda na svom blogu i svaki put kada neko sa Vašeg bloga bude kliknuo na link i kupio taj proizvod,
Vi dobijate procenat.
Naravno, ja sam ovde dao jedno uprošćeno objašnjenje, ali to je to u principu.
Nije potrebno dosta novca za početak ( par desetina dolara, možda i manje ),
ali potrebno je znanje iz raznih oblasti internet marketinga i potrebno je vreme.
Ako ste spremni da učite i da radite, onda je ovo model za Vas.
Neke od dobrih mreža gde možete naći dobre ( digitalne ) proizvode za promociju su Clickbank, CJ, ShareASale, PeerFly, MaxBounty, itd.
Od nastanka affiliate marketinga pa sve do danas, saradničku aktivnost malo ko kontroliše.
 Beskrupulozni saradnici koriste spem (neželjena pošta), lažno reklamiranje, iznuđene klikove (da bi dobili 'kolačiće' uz koje prate korisničke računare),
špijunske reklame, i druge metode kojima usmeravaju posetu ka svojim sponzorima. U samom začetku affiliate marketinga mnogi korisnici interneta su imali negativna mišljenja zbog sklonosti saradnika da koriste spem u cilju promovisanja programa za koji rade. Kako je affiliate marketing sazrevao, mnogi trgovci su pooštrili svoje uslove korišćenja da bi sprečili spemovanje.
Vebsajtovi koji su se uglavnom sastojali od affiliate linkova su u prošlosti imali lošu reputaciju zbog nekvalitetnog sadržaja.
Međutim Gugl je 2005. godine napravio aktivne izmene, pa su neki vebsajtovi bili označeni kao 'tanki saradnici'.
Takvi vebsajtovi su ili uklonjeni iz Guglovog indeksa ili im je promenjeno mesto na strani sa rezultatima
(na primer sa vrha su ih pomerili na niže pozicije). Da bi se izbegla ovakva kategorizacija,
affiliate vebmasteri moraju da kreiraju kvalitetan sadržaj na svojim vebsajtovima koji bi izdvojio njihov rad od spemera ili farmi banera,
koje sadrže samo linkove koje vode ka sajtovima trgovaca.
Neki komentatori su predložili originialnu ideju da affiliate linkovi najbolje funkcionišu u okviru konteksta informacija koje sam vebsajt pruža.
Na primer ako vebsajt sadrži informacije o sportu,
affiliate link koji vodi do vebsajta sa sportskom opremom će dobro funkcionisati u sklopu članaka i informacija o sportu.


Prodaja preko eBaya

Svi imamo stvari koje nam ne trebaju, a još je sigurnije da će svaka, pa i najbanalnija sitnica pronaći svog kupca.
Treba samo otvoriti svoj profil i početi prodavati, ali i postaviti razumnu prvu cijenu na osnovu koje će se pokrenuti aukcija,
 odgovarati i razgovarati s potencijalnim kupcima jer što je njihovo zadovoljstvo veće, to je vaš novčanik deblji.
Za kraj, moram Vas upozoriti da eBay u mnogo većoj mjeri štiti kupce nego prodavatelje. To i korisnička podrška najveći su razlog njegove nepopularnosti među prodavateljima. Nemojte se iznenaditi ako vam eBay iznenada suspendira seller account, što zna činiti vrlo često i to bez ikakvog objašnjenja!!!
U biti, dobit ćete objašnjenje u stilu: „ žao nam je, međutim nismo zadovoljni Vašim načinom prodaje“ ili nešto slično. Ako Vam pošalju obavijest da je Vaš seller account suspendiran „indefinitely“ ili „permanently“ možete se pozdraviti i s najmanjom nadom da će promijeniti odluku.
Najgore od svega jest da će Vam korisnička podrška k’o papagaj ponavljati jednu te istu rečenicu “objašnjenja”, ali NEĆE vam otkriti pravi razlog suspendiranja Vašeg seller accounta. Ovo govorim iz vlastitog iskustva jer su me nedavno suspendirali s gore spomenutim objašnjenjem.
Ironija je u tome da sam imao 774 pozitivna feedbacka, 1 neutralni i 0 negativnih, a samo dan prije suspenzije p
Svi moji pokušaji da dođem do konkretnog razloga suspenzije pali su k’o kula od karata. Nakon nekog vremena eBay korisnička podrška jednostavno Vas počne ignorirati i ni dragi Bog Vam više ne može pomoći.
Morao sam biti pošten i iskren prema Vama tako da znate da s eBayom ne možete niti u jednom trenutku biti sigurni da Vas neće suspendirati. Čak ni onda kada se striktno držite njihovih pravila.

Primjer prodaje e knjige ,post zabiljezen na klix forumu

Moje ime je Admir i bavim se Internet zaradom.
Iskreno rečeno sam pokušao na više načina, reklame itd. itd. sve je to uzalud i ponajviše davanje živaca i para. Poslje nekog vremena sam shvatio da ustvari treba nešto svoje vlastito stvoriti, napraviti, osigurati, omogućuti. Bit je u tome da treba se potruditi oko svega jer pare neće doći same od sebe.
Treba malo bolje razmisliti šta bih čovjek htjeo postići svoje, imati neku ideju i slično. Tako sam se odlučio prodajom svoje vlastite digitalne knjige skojom imam dovoljno prihoda. Nezarađujem toliko da se obogatim ali dovoljno da mi se isplati moj trud koji sam uložio u tu knjigu.

Znači sve je na vama, da smislite svoju ideju i pokrenete svoje nešto. Svako je u životu prošao nešto i naučio, zašto nebih to drugima i prodavali. Jednostavno rečeno iskustvo u nečemu se može i prodati nekome. Nadam se da ste shvatili šta želim reći, na vama je da stvorite svoje nešto. Neće doći niko i reći evo izvoli sjedi nak bezveze i imat ćeš neku platicu. I ako neko dođe i kaže to budite sigurni da stoji nešto iza toga svega.

Tek smo krenili govoriti o zaradi preko interenta ovo je samo pocetak,bice jos postova o tome.


Obrada Par excellence


Nema komentara