Recent comments

Breaking News

Pokrenuta peticija za dozivotnu kaznu zatvora protiv ubica Arnele Đogić iz Olova..



Pokrenuo sam ovu peticiju s ciljem da se na neki način čuje i naš glas, glas običnog naroda u borbi protiv monstruma, zločinaca, podlaca i najvećih propalica i slabića koji su ikada hodili ovom našom divnom domovinom BiH.
Svi smo dobro upoznati na koji monstruozan, svirepan, podmukao i krajnje nehuman i bezobrazan način je naša sugrađanka, prelijepa djevojka u cvijetu svoje mladosti, kada je cijeli život bio pred njom, ubijena. Mučki ubijena, piše “Radiosarajevo“.
Ubila su je dva monstruma, čije ime ne želim ni da napišem, ne želim da ih stavim u isti tekst s našom Arnelom, koje nažalost više nema. Odakle nekome pravo da oduzme nekome kćerku, sestru, rodicu, prijateljicu, komšinicu, sugrađanku. Život je dat od Boga i samo On ima pravo da ga i uzme.Da se više nikada, nikome ne dogodi ovako nešto ni slično, ja vas sve iskreno molim, potpišite ovu peticiju kako bismo odali počast našoj prelijepoj Arneli, a također i napravili pritisak na naše tužilaštvo i sudstvo kako bi ovi monstrumi dobili doživotni zatvor.
Peticiju možete naći OVDJE.
Podsjecamo 
Arnela nestala je u subotu navečer, a nakon 48 sata intenzivne potrage pripadnici MUP-a ZDK-a uspjeli su identificirati i uhapsiti njene ubice, koji su bez imalo kajanja priznali da su mučki ubili djevojku. 
Nesretna djevojka je posljednji put viđena u subotu oko 20 sati kako vozi svoj peugeot 206 kroz Olovo, kod hotela Aquaterm. Isto vozilo je poslije pronađeno kod kafića “Kod Mense” u ulici nedaleko od njezine porodične kuće, piše Večernji list. Svi njezini bližnji i prijatelji podijelili su vijest o nestanku i zamolili sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj da se jave. Međutim, ono što je zapanjujuće, istu vijest je na društvenim mrežama podijelio i Muriz Brkić, jedan od ubica.
“Čuvši tužnu vijest, i doktori su dolazili i smirivali njezine najbliže. Bila je zlato od djevojke. Ona i Avdija su bili oko godinu dana u vezi. Momak je njezinu ocu ranije prijetio. Tada mu je zapalio sijeno i stroj za baliranje, zbog čega je čak bio i osuđivan”, ispričao je jedan mještanin. On je kazao kako je Arnela bila jako vrijedna i poslušna djevojka i da je radila u tvornici konfekcijske robe Alma. “Avdija je od nje često izvlačio novac te je Arnela i tu noć sa sobom imala veću svotu novca te su joj ga vjerojatno oteli”, dodaju poznanici.
Istražitelji govore kako su je prvo fizički onesposobili, potom u nesvjesnom stanju odveli do mjesta gdje su je mučili, zadavili i nožem izboli pa, kako bi prikrili zločin, bacili u ponor od 200 metara na jednoj od nepristupačnijih lokacija u Olovu.
Na jednoj strmoj padini prema rijeci još dan ranije pronađen je ženski crni kaput s kapuljačom zakačen za granje, za koji se pretpostavljalo da pripada Arneli. Inače, inspektori su prethodno pronašli Arnelin mobitel u kome su našli prijeteće poruke koje joj je slao Avdija Selimović. Tako je on i doveden u vezu s nestankom, a ubrzo je sve i priznao, kao i njegov prijatelj.

“Arnela i Avdija su u posljednje vrijeme imali puno trzavica u vezi, te su je i okončali. Ona mu je, navodno, u subotu poslala poruku da se nađu u Olovu. Avdija je od nje često izvlačio novac, te je Arnela i tu noć sa sobom imala dosta novca, i to oko 1000 KM, kojim je najvjerovatnije planirala platiti registraciju automobila. Poznato je kako su se njih dvoje u subotu naveče našli na dogovorenom mjestu”, navode poznanici. Oko kuće ožalošćene porodica Đogić okupili su se mnogobrojni prijatelji i komšije. Svi su još uvijek u šoku.

Izvor Radiosarajevo/Nezavisne novine/obrada Vip.info

Nema komentara